Wdrażanie rezultatów projektu Erasmus+ na zajęciach j. hiszpańskiego

By | 2021-11-17T13:57:01+01:00 17 listopada, 2021|Działania międzynarodowe|

We wrześniu w ramach projektu Erasmus+ „Razem w działaniu” nasza lektorka wzięła udział w kursie języka hiszpańskiego w andaluzyjskiej Maladze.
Metody zaobserwowane podczas kursu wdrażamy podczas zajęć z języka hiszpańskiego tak, aby uczynić je jak najbardziej wartościowymi dla słuchaczy. Dzięki wdrożeniu nowych metod aktywizujących uczestnicy mają możliwość użycia nabytej przez nich wiedzy podczas zaaranżowanych scenek, dialogów i dyskusji. Wprowadzenie dodatkowych materiałów pozwala na doskonalenie sprawności rozumienia ze słuchu, rozwijanie sprawności pisania oraz nabywaniu umiejętności komunikacyjnych. Natomiast wprowadzenie form quizów, zagadek czy gier prowadzi do poznania kultury Hiszpanii, rozbudzania i pogłębiania pasji związanej z językiem obcym, rozwijania kompetencji językowych na wszystkich płaszczyznach oraz poznania zwyczajów, obyczajów i zagadnień związanych z kulturą Hiszpanii. Wszystkie wprowadzone działania mają na celu podnoszenie motywacji słuchaczy do nauki języka hiszpańskiego, rozwijania umiejętności oraz integracji uczestników.
Materiały zostały zrealizowane przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej; Komisja Europejska oraz Narodowa Agencja Programu Erasmus+ nie ponoszą odpowiedzialności za umieszczoną w materiałach (m.in. publikacjach, broszurach, komunikatach, ulotkach) zawartość merytoryczną; Materiały rozpowszechniane są bezpłatnie.